راهنمای جامع سئوی درون صفحه (on-page SEO) در سال 2023

راهنمای جامع سئوی درون صفحه (on-page SEO) در سال 2023

مدت مطالعه: دقیقه
۱۳ مهر ۱۴۰۲
2

سئو داخلی چیست و چگونه می تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند؟ سئو درون صفحه یا آن پیج سئو (on-page SEO)، بخش اساسی سئوی روزمره است. این بخش عوامل درون صفحه ای هستند که می توانند تضمین کننده موفقیت سئوی شما باشد یا باعث شکست شود. در این راهنما، اطلاعات جامع و کاملی برای سئوی درون صفحه آورده ایم که می تواند باعث موفقیت سئوی شما شوند و همچنین به سوالات زیر پاسخ میدهیم...

 سئو داخلی چیست و چگونه می تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند؟ سئو درون صفحه یا آن پیج سئو (on-page SEO)، بخش اساسی سئوی روزمره است. این بخش عوامل درون صفحه ای هستند که می توانند تضمین کننده موفقیت سئوی شما باشد یا باعث شکست شود. در این راهنما، اطلاعات جامع و کاملی برای سئوی درون صفحه آورده ایم که می تواند باعث موفقیت سئوی شما شوند و همچنین به سوالات زیر پاسخ میدهیم:

- سئوی درون صفحه چیست؟ و چرا مهم است؟

- چگونه محتوا را برای سئو بهینه کنیم؟

- E-A-T چیست و چگونه بر سئوی درون صفحه تأثیر می گذارد؟

- چگونه تگ های عنوان و توضیحات متا خود را بهینه کنم؟

- آیا همپوشانی کلمات کلیدی یا کنیبالیزیشن رتبه بندی و ترافیک را خراب می کند؟

- آیا لازم است که ساختار محتوای را برای اسنیپت بهینه سازی کنیم؟

فهرست مطالب

  • بخش اول: مبانی سئوی درون صفحه
  • بخش دوم: بهینه سازی محتوا برای سئو
  • بخش سوم: بهینه سازی تگ های عنوان و توضیحات متا
  • بخش چهارم: نوشتن محتوای سئو شده
  • بخش پنجم: بهینه سازی CTR
  • بخش ششم: بهینه سازی UX درون صفحه
  • بخش هفتم: نکات پیشرفته سئوی درون صفحه

بخش اول: مبانی سئوی درون صفحه

عناصر زیادی در وب سایت می توانند به شما در به دست آوردن رتبه خوب و ترافیک مورد نظر کمک کنند. اما آیا آنها را درست بهینه سازی و طبقه بندی کرده اید؟ سئوی درون صفحه عمل بهینه سازی عناصر در صفحات وب برای سئو است، اما پیچیده تر از آن چیزی است که فکر می کنید !

این یک نام جامع برای ترکیب سئوی فنی و محتوایی است که حول بهینه سازی صفحات به صورت جداگانه میچرخد. این دانش، محتوا را به صورت کامل در آغوش خود میگیرد، اما به این سادگی نیست! متا تگ ها، عناوین، لینک ها و متن لنگر یا انکرتکست (anchor text)، کد منبع HTML و موارد دیگر را نیز شامل میشود.

شما باید در مورد اینکه چگونه همه این عناصر با هم کار می کنند استراتژی داشته باشید، و همچنین مطمئن شوید که اقدامات شما برای مردم نیز به مانند موتورهای جستجو عمل میکند (یعنی بهینه سازی با درنظرگرفتن نیازهای کاربر و نیازهای موتورجستجو همزمان با هم).

در محتوای تولیدی باید بتوانید تخصص، اقتدار یا قوی بودن محتوا و مورد اعتماد بودن (Expertise, Authritativeness, and Trustwrthiness یا EAT) را نشان دهید. بهینه سازی تگ های عنوان و نوشتن متن خوب، همه و همه از عناصر سئوی خوب آن پیج (on-page) هستند.

سئوی درون صفحه از زمانی که موتورهای جستجو شروع به پرداختن به آن کردند تغییرات زیادی کرده است، در حالی که برخی از اصول اولیه همچنان ثابت هستند. داشتن شایستگی و مورد احترام بودن در سئو داخلی در زمانی که با تکنیک های جدیدتر نیز همگام هستید، برای حفظ مزیت رقابتی شما بسیار ارزشمند خواهد بود.

متخصصان هوشمند سئو می‌دانند که یکی از اساسی ترین بخش های اطمینان یافتن از وجود محتوا در صفحات نتایج موتورهای جستجو، بهینه‌سازی روی صفحه بوده که یک فرآیند ثابت و همیشگی است.

توجه داشته باشید که انجام کامل سئو داخلی برای یک صفحه به یکبار ختم نمیشود ! شما باید به طور مداوم محتوای خود را بررسی و ممیزی کنید تا مطمئن شوید که خوب، مرتبط و به روز است.

گوگل و موتورهای جستجو، پیوسته در حال پیشرفت هستند، و این پیشرفت ها در درک اینکه کاربران به دنبال چه چیزی هستند و چگونه نیازهای خود را برآورده می کنند، به آنها کمک میکند که این مفاهیم را بهتر بفهمند. این بدان معنی است که باید مطمئن شوید که محتوای شما برای شکست دادن رقبا به اندازه کافی خوب است.

در چند سال گذشته، گوگل چندین به روز رسانی برای الگوریتم موتور جستجوی خود منتشر کرده است که پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار از بزرگترین آنها هستند. این به‌روزرسانی‌ها قوانین افزوده‌شده‌ای را در مورد اینکه مالکان چگونه باید سایت‌های خود را برای لینک بهینه سازی کنند وضع کرده است، قوانینی که هم برای ساخت لینک‌های ورودی و هم استفاده از متن انکر (Anchor Text) برای لینک‌های خروجی، وضع شده است.

با این حال، علیرغم به روز رسانی ها، سئوی درون صفحه واقعاً آنقدرها هم تغییر نکرده است. هر کار سئوی روی صفحه واقعاً باید به نفع کاربر باشد، البته بسیاری از متخصصان سئو هنوز با این واقعیت کنار نیامده اند! گوگل از کاربر می خواهد که وقتی از صفحه وب سایت شما بازدید می کند خوشحال باشد. تنها راهی که گوگل متوجه می شود که کاربران سایت راضی هستند، زمانی است که آنها درگیر هستند. چقدر برای خواندن مطالب شما وقت می گذارند؟

سئوی on-page ، علاوه بر کمک به موتورهای جستجو برای تفسیر محتوای صفحه، به کاربران نیز کمک می کند تا به سرعت و به وضوح متوجه شوند که یک صفحه در مورد چیست و آیا به درخواست جستجوی آنها می پردازد یا خیر. در اصل، سئوی درون صفحه خوب در سایت به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا بفهمند انسان در صورت بازدید از آن صفحه، چه چیزی را می‌بیند و چه ارزشی به دست می‌آورد. با استفاده از این قابلیت سئو است که موتورهای جستجو میتواند به طور قابل اعتماد آنچه را که بازدیدکنندگان انسانی در مورد محتوای با کیفیت بالا در نظر می‌گیرند ارائه دهند.

هدف سئو درون صفحه چیست؟

هدف نهایی سئوی داخلی یا درون صفحه را می توان اینطور در نظر گرفت: تلاش برای سهولت هر چه بیشتر موتورهای جستجو و کاربران در موارد زیر:

- درک اینکه یک صفحه وب در مورد چیست را آسان تر کند.

- مشخص کند که آیا صفحه، مرتبط با عبارت جستجو است یا خیر (یعنی یک کلمه کلیدی خاص یا مجموعه ای از کلمات کلیدی).

- آیا صفحه، مفید و شایسته رتبه بندی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) هست یا خیر.

تفاوت بین سئو داخلی و سئو خارج از صفحه چیست؟

همانطور که پیشتر ذکر شد، سئو داخلی هر کاری را که می توانید در یک صفحه داخلی وب برای بهبود رتبه خود انجام دهید، پوشش می دهد.

مقایسه سئو داخلی و خارجی

در حالی که سئوی خارج از صفحه، شامل هر چیزی که در تلاش برای افزایش رتبه در خارج از سایت است میشود. بک لینک ها بدون شک بزرگترین عامل سئوی خارج از صفحه هستند. هر دو بخش مهمی از هر استراتژی سئو خوب هستند. اما شما کنترل بیشتری روی عوامل سئوی درون صفحه خود دارید. بنابراین تمرکز بر روی آنها مکان خوبی برای شروع نوشتن استراتژی سئو است.

چرا سئو داخل صفحه مهم است؟

سئوی درون صفحه مهم است زیرا همه چیز را در مورد وب سایت شما و نحوه ارائه ارزش به بازدیدکنندگان و مشتریان به گوگل می گوید. این کمک می کند تا سایت شما هم برای چشم انسان و هم برای ربات های موتور جستجو بهینه شود.

همانطور که میدانید، تنها ایجاد و انتشار مطالب وب سایت کافی نیست، و شما باید آن را برای گوگل و سایر موتورهای جستجو بهینه سازی کنید تا رتبه و ترافیک متناسب را جذب نمایید.

سئوی درون صفحه را سئوی داخلی نیز می نامند زیرا ترفندها و تغییراتی که برای بهینه سازی وب سایت ایجاد می کنید می تواند توسط بازدیدکنندگان صفحه مشاهده شود، در حالی که عناصر سئوی خارج از صفحه و سئوی فنی همیشه قابل مشاهده نیستند. هر بخش از سئوی درون صفحه کاملاً به شما بستگی دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که آن را به درستی انجام دهید.

آیا سئو سنتی درون صفحه هنوز در سال 2023 کار میکند؟

پاسخ این سوال بله حتما است! پاسخ گوگل را در این مورد بخوانیم:

گوگل در سایت خودش در گزارش، «جستجو چگونه کار می کند» بیان میکند:

ابتدایی ترین سیگنال مرتبط بودن اطلاعات، زمانی است که محتوا حاوی کلمات کلیدی مشابهی است که عبارت جستجو در آن وجود دارد. به عنوان مثال، در مورد صفحات وب، اگر آن کلمات کلیدی در صفحه ظاهر شوند، یا اگر در عنوان یا متن ظاهر شوند، ممکن است اطلاعات مرتبط تر باشد.

جستجو چگونه کار می کند

حتی با وجود اینکه گوگل بسیار باهوش‌تر از قبل است، آنها هنوز از چیزهای قدیمی استفاده می‌کنند (مانند جستجوی یک کلمه کلیدی خاص در صفحه).

اگر هر کلمه کلیدی رقابتی را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که صفحات با رتبه برتر تقریباً همه از همان کلمه کلیدی در تگ عنوان خود استفاده می کنند.

 سرپ گوگل برای کلمه کلیدی رقابتی

 

توضیح فوق به این معناست که: سئوی درون صفحه، چیزی فراتر از جمع کردن کلمات کلیدی در HTML صفحه است.

چه فاکتور­هایی را برای رتبه بندی سئو در صفحه باید بهینه کنیم؟

با سئو داخلی، شما چندین فاکتور رتبه بندی مختلف در صفحه دارید که لازم است همه این عوامل را بهینه کنید. صرف کردن زمان برای بهینه سازی هر یک از این عوامل، رتبه شما را در نتایج جستجو بهبود می بخشد و رقابت با سایت شما را سخت­تر و شکست دادن شما را غیر ممکن می­سازد.

علاوه بر نکاتی که گفته شد، برای رتبه گیری محتوا در سال 2023، باید محتوای خود را برای موارد زیر بهینه کنید:

  •  تجربه ی کاربری
  •  نرخ پرش و زمان اقامت (Bounce Rate and Dwell Time)
  • هدف جستجو (Search Intent)
  • سرعت بارگذاری صفحه
  •  نرخ کلیک
  • آدرس دهی یا url
  • تایتل تگ­ ها
  • توضیحات متا
  • هدینگ تگ­ ها
  • آلت تگ­ ها
  • کلمات کلیدی
  • محتوا
  • لینک دهی داخلی
  • لینک دهی خارجی
  • تصاویر
  • سازگاری با موبایل
  • فیچر اسنیپت
  • استراکچر دیتا

در ادامه مقاله یاد می­گیرید که چگونه برای هر یک از این فاکتورهای سئو داخلی بهینه سازی را انجام دهید!

چگونه سئو داخلی را بهینه سازی کنیم؟

اکنون که می دانید چه عواملی بر سئوی صفحه شما تأثیر می گذارد، می توانید بهینه سازی آنها را شروع کنید. به یاد داشته باشید، بهینه سازی سایت شما و همچنین دیدن نتایج آن زمان می برد. با این حال، پیروی از بهترین روش ها برای این فاکتورها به شما کمک می کند تا وب سایتی ایجاد کنید که بتواند آپدیت های الگوریتمی را تاب بیاورد.

بخش دوم: بهینه سازی محتوا برای سئو

اکنون که متوجه شدید چرا سئوی درون صفحه هنوز اهمیت دارد، زمان آن رسیده است که بهینه سازی محتوای خود را آغاز کنید.

به طور خاص، در این فصل به شما نشان می‌دهیم که چگونه هر صفحه در وب‌سایت را با کلمات کلیدی بهینه کنید.

بنابراین اگر تا به حال به این فکر کرده اید که «چگونه از کلمات کلیدی در صفحه خود استفاده کنم؟ و اصلا چه محتوایی ارزشمند است؟»، نکات کاربردی در این فصل را دوست خواهید داشت.

محتوا

محتوا چیست؟ محتوا به سوالات کاربران پاسخ میدهد و زمینه را برای موتورهای جستجو فراهم می کند. محتوا برای بهینه سازی داخل صفحه بسیار مهم است. با کمک محتوا، به کاربران دلیلی برای بازدید از سایت خود می دهید.

برای خواندن یک بلاگ پست یا بررسی یک صفحه محصول، مردم محتوای شما را مرور می کنند. بهینه سازی محتوای شما می تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا محتوای شما را درک کرده و آن را رتبه بندی کنند، که این می تواند منجر به نمایش وب­سایت شما به افراد شود.

سئوی داخل صفحه برای محتوا

سئوی داخل صفحه برای محتوا حول روش های زیر می چرخد:

  • استفاده از کلمات کلیدی در هدینگ ها و پاراگراف ها
  • تقسیم کردن محتوای خود به عناوین قابل مشاهده
  • تکمیل کردن محتوا با تصاویر مفید
  • اطمینان از املا و دستور زبان صحیح محتوای خود
  • قابل اعتماد کردن و اعتبار بخشیدن به محتوای خود

علاوه بر این، باید مرتباً صفحات محتوای جدیدی را به سایت خود اضافه کنید تا موتورهای جستجو متوجه شوند که شما آنلاین و فعال هستید. می‌توانید این کار را با بلاگ پست‌های جدید، صفحات فرود و سایر استراتژی‌هایی انجام دهید که به گوگل نشان می‌دهند برای مشتریان خود سخت کار می‌کنید.

یافتن و حذف محتوای تکراری نیز سئوی صفحه شما را بهبود می بخشد.

محتوای تکراری به قسمت های محتوایی مشابه در چندین صفحه از وب سایت شما اشاره دارد و به دو دلیل نامطلوب است:

1- گوگل نمی‌داند کدام صفحه را باید رتبه‌بندی کند: وقتی صفحات متعدد سایت حاوی اطلاعات دقیقا یکسانی هستند، موتورهای جستجو نمی‌دانند کدام صفحه را در نتایج جستجو رتبه‌بندی کنند.

2- محتوای تکراری بازدیدکنندگان سایت را گیج می کند: وقتی بازدیدکنندگان با محتوای تکراری در سایت شما مواجه می شوند، ممکن است گیج شده و ندانند که باید چه اقدامی را انجام دهند. محتوای تکراری همچون یک پیچ اضافی در قیف محتوای شماست و می تواند جلوی اقدام کاربر را بگیرد.

محتوای تکراری برای سئوی داخلی مضر است، بنابراین مطمئن شوید که به طور منظم سایت خود را برای محتوای تکراری بررسی کرده و آنها را حذف می­کنید. برای مطالعه بیشتر در مورد تولید محتوا و راهنمای گام به گام آن میتوانید مطلب مرتبط با آن را در سایت ما بخوانید.

کلمه کلیدی

 کلمات کلیدی، کلماتی هستند که در سئو برای هدف قرار دادن عبارات ارزشمند مورد جستجوی کاربر استفاده می شوند.

هر صفحه در سایت شما باید حاوی محتوای متنی باشد که موضوع صفحه را مورد بحث قرار دهد.

حتی صفحاتی که معمولاً بهینه‌سازی نشده‌اند، مانند صفحه «تماس با ما»، می‌توانند به کسب و کار شما کمک کنند تا به صورت آنلاین شناخته شود. استفاده از کلمات کلیدی در سراسر متن صفحه ­شما به گوگل کمک می کند تا آن را بخواند و آن را به طور مناسب رتبه بندی کند.

شما باید کلمات کلیدی برای هر صفحه را در سایت خود تحقیق و جمع آوری کنید. ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما در تشخیص کلمات کلیدی مرتبط با محصولات و خدمات شما کمک کنند.

برای تعیین اینکه کدام کلمات کلیدی بیشترین ارزش را برای شما دارند، به معیارهای مفیدی مانند حجم جستجو و رقابت ماهانه نگاه کنید. در بیشتر موارد، شرکت‌های کوچک‌تر روی کلمات کلیدی دم بلند (long-tail) یا کلمات کلیدی طولانی با سه تا چهار کلمه تمرکز می‌کنند. برای مطالعه بیشتر در مورد کلمه کلیدی و توضیحات بیشتر میتونید مقاله مرتبط با این مبحث را در فرارنک مطالعه کنید.

از کلمه کلیدی هدف در 100 کلمه اول استفاده کنید

کلیدی هدف در 100 کلمه اول

این یک تاکتیک قدیمی سئوی داخلی است که هنوز تفاوت ایجاد می کند.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک بار در 100-150 کلمه اول مقاله خود از کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید.

به عنوان مثال، در مقاله‌ای که در مورد کلمه کلیدی «تگ h1» بهینه شده است، آن کلمه کلیدی را بلافاصله ذکر کردیم.

کلیدی را در 100 کلمه اول بیاورید

چرا این قضیه مهم است؟

گوگل به شرایطی که در ابتدای صفحه شما نشان داده می شوند، اهمیت بیشتری می دهد.

که منطقی به نظر است. تصور کنید که به تازگی مقاله ای در مورد «رژیم لاغری» منتشر کرده اید. اگر مقاله شما واقعاً در مورد رژیم لاغری باشد، آیا منطقی است که ابتدا از اصطلاح *رژیم لاغری* استفاده نکنیم و در نیمه راه استفاده کنیم؟

البته که نه.

به همین دلیل است که کلمه کلیدی خود را در حدود 100 کلمه اول قرار میدهید. این یکی از آن چیزهای کوچکی است که به گوگل کمک می کند تا بفهمد صفحه شما در مورد چیست.

عنوان پست بلاگ را در تگ H1 قرار دهید

تگ H1 مانند یک تگ عنوان مینی است.

در واقع، گوگل اعلام کرده است که استفاده از تگ H1 به گوگل کمک می کند تا ساختار صفحه را درک کند.

 تگ H1 به گوگل کمک می کند تا ساختار صفحه را درک کند

اکثر پلتفرم ها (مانند وردپرس) به طور خودکار تگ H1 را به عنوان پست وبلاگ اضافه می کنند. اگر اینطور است، نیازی نیست کاری انجام دهید.

اما همیشه اینطور نیست. کد سایت را بررسی کنید تا مطمئن شوید عنوان شما در یک H1 قرار داده شده باشد. و اینکه کلمه کلیدی شما در داخل آن تگ H1 قرار دارد. برای اینکار از دکمه های ctr+shift+i در مرورگر کروم استفاده کنید و در کدهای صفحه به دنبال تگ h1 بگردید به صورت شکل زیر:

جستجوی h1 در صفحه

عناوین فرعی را در برچسب های H2 قرار دهید

کلمه کلیدی مورد نظر خود را حداقل در یک عنوان فرعی قرار دهید. و آن عنوان فرعی را در یک تگ H2 بگذارید.

کلمه کلیدی در تگ h2

آیا تگ H2 سئوی درون صفحه را می سازد یا خراب می کند؟

جواب محکمی نمیشود داد، ولی اصولا نباید آسیب زا باشد.

فرکانس کلمه کلیدی

فرکانس کلمات کلیدی یعنی: تعداد دفعاتی که کلمه کلیدی در محتوای شما ظاهر می شود.

گوگل ممکن است انکار کند که استفاده چندباره از یک کلمه کلیدی کمک می کند. اما متخصصان سئو با تجربه به شما خواهند گفت که قطعا کار می کند.

 اینگونه درباره اش فکر کنید:

تصور کنید صفحه ای دارید که گوگل فکر می کند در مورد یک کلمه کلیدی خاص است. اما این کلمه کلیدی فقط یک بار در صفحه ظاهر می شود.

فرکانس کلمات کلیدی کم

اگر فرکانس کلمه کلیدی کم باشد، موتور جستجو نمی تواند زیاد مطمئن باشد که آیا صفحه مربوط به آن کلمه کلیدی است یا خیر.

از طرف دیگر، اگر صفحه 10 بار کلمه کلیدی را ذکر کند (فرکانس کلمه کلیدی: زیاد)، گوگل می تواند در مورد موضوع آن صفحه مطمئن تر باشد.

فرکانس کلمات کلیدی زیاد

این قضیه در مورد پر کردن بی مورد کلمات کلیدی (keyword stuffing) یا هر چیز دیگری نیست.

به سادگی کلمه کلیدی مورد نظر خود را چند بار ذکر می کنید تا به گوگل تأیید کنید که صفحه شما واقعاً در مورد آن موضوع است.

به عنوان مثال، پست زیر در رتبه برتر گوگل برای کلمه کلیدی «درمان اوتیسم» است.

فرکانس کلمه کلیدی خوب

فکر می‌کنید چند بار در آن پست 3200 کلمه‌ای دقیقاً از عبارت «درمان اوتیسم» استفاده شده؟

6 بار، بنابراین، در اینجا نیازی به افراط نیست. تا زمانی که چند بار از کلمه کلیدی خود به طور طبیعی استفاده کنید، خوب هستید.

از لینک های خارجی استفاده کنید

پیوندهای خارجی به صفحات مرتبط به گوگل کمک می کند تا موضوع صفحه شما را بفهمد. همچنین به گوگل نشان می دهد که صفحه شما یک مرکز اطلاعات با کیفیت است. و این فقط یک نظریه نیست. افراد حاضر در Reboot Online آزمایشی را انجام دادند تا ببینند آیا پیوندهای خارجی به بهبود رتبه بندی کمک می کند یا خیر.

آنها 10 وب سایت جدید ایجاد کردند. نیمی از وب سایت ها به سایت های معتبر (مانند دانشگاه آکسفورد) لینک شدند. نیمی دیگر هیچ پیوند خارجی نداشتند.

سپس مشاهده کردند، وب‌سایت‌هایی که دارای پیوندهای خارجی بودند، از سایت‌های بدون بک لینک بالاتر قرار گرفتند.

لینک خارجی به بهبود رتبه بندی کمک می کند

بهینه سازی URL برای سئو

ساختار URL ، بخشی از سئوی درون صفحه است که کمتر ارزیابی شده است. ابتدا تعریف کنیم که URL چیست؟ URL یا همان آدرس اینترنتی مخفف عبارت Uniform Resource Locator به معنی مکانیاب منحصربه فرد یک منبع است، به معنی ساده تر، آدرس یک صفحه در اینترنت.

URL برای صفحات وب سایت باید شامل توضیحات مختصری از موضوع صفحه باشد. به عنوان مثال، اگر صفحه ای درباره پانسیون سگ در تهران دارید، یک URL خوب برای آن yoursite.com/dog-daycares-in-tehran است. یا اگر چندین مکان دارید، می‌توانید از قالب زیر استفاده کنید:yoursite.com/locations/tehran/dog-daycare

گنجاندن کلمه کلیدی خود در URL به جای یک رشته طولانی از اعداد درهم، باعث می شود حرکت در سایت شما راحت تر شود و افراد بهتر متوجه موضوع سایت شما بشوند.

از مدتی پیش گوگل شروع به نمایش نسخه های عجیب و غریب از URL ها در نتایج جستجو کرد. اما حتی پس از آن، عباراتی که در URL خود استفاده می کنید در اینجا نشان داده می شوند. بعلاوه، URL ها در SERP های موبایل و دسکتاپ اکنون بالای برچسب عنوان قرار دارند.

ساختار مناسب url برای سئو

بنابراین می‌توانیم بگوییم که URL در حال حاضر مهم‌تر از قبل است.

در اینجا نحوه ایجاد URL های سئو پسند آورده شده است:

  • URL های خود را کوتاه کنید
  • در URL کلمه کلیدی قرار دهید

به عنوان مثال، ما در فرارنک، برای تمامی مطالبمان سعی میکنیم که از کلمه کلیدی هدف در URL استفاده کنیم.

کلمه کلید در url استفاده کنید

این بدان معنا نیست که URL فقط باید کلمه کلیدی را داشته باشد. اضافه کردن یک یا دو کلمه اضافی به URL کاملاً خوب است، یا اینکه کلمه کلیدی بعد از یک زیر پوشه بیاید.

پوشه بندی url

از URL های تمیز و ساختارمند شده مانند مثال اول بالا، برای بهبود معماری سایت خود و کمک به گرفتن رتبه بالاتر در نتایج جستجوی مرتبط، استفاده کنید.

بخش سوم: بهینه سازی تگ های عنوان و توضیحات متا

در این فصل شما یاد خواهید گرفت که چگونه عنوان و توضیحات متا را برای سئو بهینه کنید.

به گفته گوگل:

تگ‌های عنوان همچنان به رتبه‌بندی شما کمک زیادی می‌کنند.

بنابراین ارزش بهینه سازی را دارند. و این همان داستان ما یعنی توضیحات متا است. ممکن است گوگل از توضیحات شما برای درک محتوای صفحه استفاده نکند، اما جستجوگران از آن برای تشخیص اینکه روی کدام نتیجه کلیک کنند استفاده می کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید برچسب‌ها و توضیحات عنوان مناسب سئو بنویسید، این بخش برای شما مناسب است.

تگ عنوان یا سئو تایتل را هوشمندانه بنویسید

تایتل تگ چیست؟ تگ عنوان یا تایتل تگ یا سئو تایتل (SEO title)، عنوان صفحه شما است، که فقط در نتایج جستجو ظاهر می شود. 

برای اینکه وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) نشان داده شود، گوگل باید بداند که صفحه شما در مورد چیست. استفاده از کلمات کلیدی خاص در تایتل تگ هر صفحه درک وب سایت را برای خزنده های موتورهای جستجو آسان تر می کند.

به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی «sitemap» را هدف قرار داده اید، می توانید تایتل تگ زیر را بنویسید: « سایت مپ(sitemap) چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟» برای گرفتن بهترین نتیجه، تایتل تگ خود را به 55 کاراکتر محدود کنید تا از بریده شدن آن توسط گوگل در نتایج جستجو جلوگیری کنید و همچنین در شروع جمله از کلمه کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید. 

به نظر فرارنک، تگ عنوان مهمترین عامل سئوی درون صفحه است.

تگ عنوان یا سئو تایتل را هوشمندانه بنویسید

این دلیل که تگ عنوان به موتورهای جستجو نمای کلی و سطح بالایی از محتوای صفحه می دهد.

طبق تجربه ما، هر چه کلمه کلیدی به ابتدای تگ عنوان نزدیکتر باشد، وزن آن در موتورهای جستجو بیشتر است.

کلمه کلیدی خود را در تگ عنوان بارگذاری کنید، در اینجا یک مثال آورده شده است، کلمه کلیدی ما در این صفحه «نام تصاویر برای سئو» است که در تگ عنوان و تگ h1 آورده شده است.

کلمه کلیدی در تگ عنوان بارگذاری کنید

کلمه کلیدی شما لزوماً نباید در ابتدای عنوان باشد و انجام این کار همیشه منطقی نیست. اما هرچه کلمه هدف به جلوی تگ عنوان نزدیک تر باشد، بهتر است.

از صفت های مناسب برای سئو تایتل استفاده کنید.

استفاده از عناوینی که شامل صفت ها و ربط دهنده های مناسبی مانند «بهترین»، «راهنما»، «چک لیست»، «سریع» و «بازبینی» باشد، می‌تواند به در رتبه‌گرفتن در کلمات کلیدی دم بلند کمک کند.

به عنوان مثال، پست ما درباره «نام تصاویر برای سئو بهینه از نظر گوگل» است، ما از ربط دهنده «برای» استفاده کردیم. میتوانستیم از بهترین نام، راهنما و غیره نیز استفاده کنیم.

صفت های مناسب برای سئو تایتل

 

از توضیحات متا منحصر به فرد و غنی از کلمه کلیدی استفاده کنید

توضیحات متا یا متا دیسکریپشن چیست؟ توضیحات متا خلاصه صفحه است و در SERP ها ظاهر می شود. توضیحات متا مستقیماً بر بهینه سازی صفحه تأثیر نمی گذارد. این یک ویژگی است که به کاربران کمک می کند که اطلاعات بیشتری درباره صفحه شما کسب کنند.

راهنمای شروع بهینه سازی موتور جستجوی گوگل بیان می کند که:

گوگل اخیرا توصیه کرده است که توضیحات متا خود را بنویسید.

گوگل توصیه کرده است توضیحات متا را بنویسید

گوگل می گوید : توضیحات متا خود را پر کنید.

گوگل می گوید : توضیحات متا خود را پر کنید. 

 

اینکار را انجام دهید، حتی اگر گوگل آنها را با اسنیپت خود لغو کند.

این واقعیت که گوگل عبارات جست و جو شده توسط کاربر که در توضیحات متای شما وجود دارد را برجسته می کند، و می تواند CTR ارگانیک شما را افزایش دهد.

 توضیحات متا خوب  CTR ارگانیک را افزایش دهد.

 در بالا یک الگوی توضیحات آورده شده که توصیه میشود، شما باید یک بار کلمه کلیدی خود را در توضیحات متا وارد کنید. چرا؟

زیرا گوگل عباراتی را پررنگ می کند که با درخواست فرد مطابقت دارد.

 گوگل هدف جستجوی مخاطب را پررنگ می کند

و مجددا، این ویژگی می تواند به نرخ کلیک شما CTR کمک کند.

برای کسب بهترین نتیجه، توضیحات متای شما باید 160 کاراکتر باشد.

بخش چهارم: نوشتن محتوای سئو شده

اکنون زمان انتشار محتوایی است که شایستگی رتبه 1 را دارد.

این فرآیند فراتر از استفاده از کلمات کلیدی در صفحه است.

برای رتبه گیری محتوا در سال 2023، محتوای شما باید:

  • منحصر بفرد باشد.
  • فوق العاده با ارزش باشد.
  • برای هدف جستجو بهینه شده باشد.

و در این بخش نشان خواهیم داد که چگونه مطمئن شوید، محتوای شما همه این سه ویژگی را در بردارد.

محتوای منحصر به فرد

وقتی می‌گویم بی نظیر، فقط در مورد محتوای تکراری صحبت نمی‌کنیم. منظور انتشار محتوایی است که فقط همان چیزهایی را که قبلاً وجود دارد، باز نمی گرداند. به عبارت دیگر: محتوایی که چیز جدیدی را به روی میز می آورد.

محتوای جدید می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یک نکته یا استراتژی جدید
  • فهرست بهتری از منابع انتخاب شده
  • طراحی قوی و UX
  • مطالعه مورد جدید
  • فرآیند گام به گام ساده

به عنوان مثال، میتوانید پست های مختلف را بررسی کنید که در رتبه های برتر هستند، مخصوصا در حوزه سئو، مثل سایت بک لینکو (backlinko)، آیا فکر می‌کنید که چون از کلمه کلیدی چندین بار در متون خود استفاده کرده است، رتبه گرفته؟

تکرار قطعا کمک کرده، اما برای یک اصطلاح رقابتی، استفاده از کلمات کلیدی کافی نیست.

صفحه های آنها در بالاترین رتبه قرار گرفته، زیرا منحصر به فرد است.

مطمئناً نکات و استراتژی هایی دارد که می توانید در هر جایی پیدا کنید، اما نکات و نمونه های زیادی نیز هست که فقط در پست آنها وجود دارد.

محتوای ارزشمند

انتشار چیزی که منحصر به فرد است نقطه شروع خوبی است. اما کافی نیست. به هر حال، به معنای واقعی کلمه هر روز میلیون ها پست وبلاگ منتشر می شود. بنابراین برای اینکه محتوای شما برجسته شود و مورد توجه قرار گیرد، باید بسیار ارزشمند باشد. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید محتوای سئوی خود را بسیار ارزشمند کنید.

نکات نوشتن محتوای سئو شده

  • اضافه کردن جزئیات: تصاویر، اسکرین شات‌ها و مراحل به شما این امکان را می‌دهد که محتوای شما را عملی تر نشان دهد.
  • نوشتن واضح: کپی رایتینگ قوی محتوای شما را جذاب تر میکند.
  • مطالب به روز شده: استراتژی ها، گام ها و نمونه های کاملاً جدید راه طولانی را طی می کنند.
  • نویسندگان متخصص: بیشتر محتوا توسط افرادی نوشته می شود که هرگز کاری را که به شما می گویند انجام نداده اند. محتوای شخصی با تجربه دست اول تقریباً همیشه ارزشمندتر از چیزی است که توسط یک نویسنده آزاد تصادفی نوشته شده است.

مهمترین چیزی که پست ها و مطالب را بسیار ارزشمند می کند این است که با چیزهای مبتدی دوستانه شروع می شود و همانطور که در مسیر جلومیرود ، پیشرفته تر می شود.

در طول مسیر، جزئیات خاص را دریافت می کنید، نکات مفصل در پست، به روزرسانی شده ها و مثال ها.

محتوایی که هدف جستجو را برآورده می کند

محتوای منحصر به فرد و ارزشمند می تواند شما را به صفحه اول گوگل برساند. اما اگر می خواهید در آنجا بمانید، صفحه شما باید هدف جستجو را برآورده کند.

به عبارت دیگر:

صفحه شما باید دقیقاً همان چیزی باشد که جستجوگر گوگل می خواهد. در غیر این صورت، صفحه شما احتمالاً در صفحه سوم دفن خواهد شد.

محتوایی که هدف کاربر را برآورده کند -serp

این اشتباهی است که سایت بک لینکو به آن اعتراف میکند و میگوید که به سختی مجبور شده تا آن را یاد بگیرد. قصه را اینطور تعریف میکند:

چند وقت پیش مقایسه برترین چک کننده های بک لینک موجود در بازار را منتشر کردیم.

هدف این بود که برای کلمه کلیدی «بررسی کننده بک لینک» رتبه بگیریم. چند روز پس از انتشار آن پست، سرپ (SERP) را برای آن کلمه کلیدی بررسی کردیم. (سرپ: صفحه نتیجه موتور جستجو)

سپس، به سرعت متوجه شدیم که 100% نتایج صفحه اول، ابزار هستند.

بررسی کننده بک لینک-serp

به معنای واقعی کلمه، 10 از 10 نتیجه، ابزارهای جستجوگر بک لینک بودند. حتی یک پست وبلاگ در صفحه اول وجود نداشت. یعنی اینکه، شانس ارسال پست ما به صفحه اول اساساً صفر بود.

خوشبختانه پست ما، برای لانگ تیل کلمه کلیدی (بهترین جستجوگر بک لینک) رتبه گرفته است.

اما اگر زمان بیشتری را صرف هدف جستجو برای آن عبارت می‌کردیم، متوجه میشدیم که محتوای ما شانس صفر برای رتبه‌گرفتن برای آن عبارت کلیدی را دارد.

بخش پنجم: بهینه سازی CTR

نرخ کلیک ارگانیک شما به دو دلیل مهم است:

  • اول، CTR (احتمالا) یک فاکتور رتبه بندی گوگل است.
  • دوم، افزایش CTR می تواند ترافیک بیشتری را به سایت شما برساند.

در این فصل پنج راه عملی را نشان خواهیم داد، که می توانید CTR ارگانیک خود را بهبود بخشید.

از عناوین سوالی استفاده کنید

چند سال پیش ما 5 میلیون نتیجه جستجوی گوگل را تجزیه و تحلیل کردیم تا بفهمیم چرا برخی از صفحات بیشتر از صفحات دیگر کلیک می شوند، و یکی از شگفت‌انگیزترین یافته‌های ما این بود که برچسب‌های عنوان مبتنی بر سوال دارای CTR بالاتر از میانگین هستند.

عناوین سوالی نرخ کلیک بالاتری دارند

بنابراین هر زمان که منطقی بود، توصیه می‌کنیم از عناوین سوالی استفاده کنید.

به عنوان مثال، راهنمای تگ h1 در فرارنک، از یک سوال در تگ عنوان استفاده می کند.

عناوین سوالی برای سئو نرخ کلیک بالاتری دارند

به این دلیل که هر کسی که برای «راهنمای تگ h1» جستجو می کند احتمالاً فقط می خواهد بداند که آن به چه معناست و تگ عنوان ما به مردم نشان می دهد که سایت ما آنچه را که می خواهند به آنها می دهد.

توضیحات متا را پر کنید

در مورد توضیحات متا در بخش اول صحبت کردیم. به طور خاص، اشاره کردیم که توضیحات شما باید فوق العاده قانع کننده باشد. اما شما نیازی به نوشتن یک توصیف شگفت انگیز در 100% مواقع ندارید. فقط داشتن توضیحات متا ممکن است کافی باشد.

در واقع، ما متوجه شدیم که صفحات دارای توضیحات متا در مقایسه با صفحات بدون توضیحات متا، تقریباً 6 درصد کلیک بیشتری داشتند.

صفحات دارای توضیحات متا در مقایسه با صفحات بدون توضیحات متا، تقریباً 6 درصد کلیک بیشتری داشتند.

توصیه می کنیم برای یافتن صفحاتی که دارای توضیحات متا نیستند، یک ممیزی SEO در سایت خود انجام دهید. سپس، توضیحاتی را برای صفحاتی که به آنها نیاز دارند اضافه کنید.

از اسکیمای نظرات و سوالات متداول استفاده کنید

اسکیما (Schema) به طور مستقیم به سئو شما کمک نمی کند. اما استفاده از انواع خاص اسکیما می تواند برای شما ریچ اسنیپ (Rich Snippets) فراهم آورد و به دنبال آن می تواند به شما کمک کند کلیک های بیشتری دریافت کنید.

دو مورد از بهترین نوع Schema برای بدست آوردن Rich Snippetها اسکیماهای نظرات هستند:

از اسکیمای نظرات و سوالات متداول استفاده کنید

و اسکیمای سوالات متداول:

اسکیمای سوالات متداول

با استفاده از ابزار تست داده های ساختاریافته (Structured Data Testing Tool)، می توانید بررسی کنید که آیا اسکیمای خود را به درستی تنظیم کرده اید یا خیر.

ابزار تست داده های ساختاریافته

احساس را به عنوان های خود اضافه کنید

مطالعه CTR ما نشان داد که عناوین احساسی در مقایسه با عناوینی که احساسات عاطفی قوی ندارند، 7 درصد بیشتر کلیک می‌شوند.

احساس را به عنوان های خود اضافه کنید

البته در این کار اغراق نکنید!

تحقیقات نشان میدهند که اگر بار احساسی را بیش از حد زیاد کنید، منجر به کاهش 12 درصدی در نرخ کلیک میشود. چرا؟!

خوب، مردم تا حدی جذب عناوینی می‌شوند که تاثیرات عاطفی دارند، اما اگر عنوانی بیش از حد احساسی باشد، به نظر می رسد که طعمه کلیکی (clickbait) است، و مردم روی نتیجه دیگری که کمتر هرزنامه به نظر می رسد کلیک می کنند.

 نکته: عنوان را با کمی احساس بنویسید. اما از عباراتی مانند «دیوانه» و «قدرتمند» که می‌توانند عنوان شما را شبیه طعمه کلیک کنند، اجتناب کنید.

سال جاری را به عنوان و توضیحات اضافه کنید

همین مقاله پیش رو را در نظر بگیرید، سال را در سئو تایتل مشاهده میکنید:

سال جاری را به عنوان و توضیحات اضافه کنید 

 

افزودن سال به عنوان و توضیحات متا به طور قطعی باعث بهبود یا شکست نرخ کلیک نمی شود، اما در تجربه نشان میدهد که کمک کننده است، به خصوص برای محتوایی که می تواند خیلی سریع قدیمی شود.

برای مثال، کسی که «فلسفه سنکا» را جستجو می‌کند، به چیزی که ماه گذشته منتشر شده نیاز ندارد. اما برای کلمه کلیدی مانند «بهترین گوشی های هوشمند»، مردم می خواهند مطمئن شوند که در حال خواندن مطالب جدید و به روز هستند.

بنابراین، اضافه کردن سال به عنوان و توضیحات، به‌روز بودن محتوای شما را روشن می‌کند.

 

بخش ششم: بهینه سازی UX درون صفحه

در این فصل به شما نشان خواهیم داد که چگونه محتوای خود را برای فاکتورهای UX بهینه کنید. به عبارت دیگر، نحوه تعامل جستجوگران گوگل با محتوای شما را بررسی میکنیم.

آیا گوگل واقعاً به زمان ماندن در صفحه (Dwell Time)، نرخ پرش (Bounce Rate) و سایر سیگنال های تعامل کاربر توجه می کند؟

جواب ، بله است.

در راهنمای، «چگونه جستجو کار می‌کند» گوگل می‌گوید:

 برای رتبه‌بندی بهترین نتایج، از «داده‌های تعاملی جمع‌آوری‌شده و ناشناس برای ارزیابی مرتبط بودن نتایج جستجو استفاده می‌کند.

اکنون زمان آن است که به شما نشان دهیم چگونه مطمئن شوید که محتوای شما جستجوگران را در صفحه نگه می دارد.

نکات کلیدی محتوا را به بالای صفحه بیاورید

هنگامی که شخصی از طرف موتور جستجو وارد سایت می شود، می خواهد پاسخ خود را سریع تر پیدا کند. به همین دلیل است که باید از آوردن تصاویر بزرگ در بالای صفحه خودداری کنید، مانند این:

از آوردن تصاویر بزرگ در بالای صفحه خودداری کنی 

 

در عوض، عنوان و مقدمه خود را در جلو و مرکز قرار دهید.

محتوای خود را بخش بخش کنید

شاید ربات ها تمام محتوای کوچک و بزرگ شما را با دقت بررسی کنند، ولی انسان ها معمولا این کار را نمیکنند!

از هدینگ تگ ها در سرتاسر محتوا برای تقسیم کردن محتوا استفاده می­کنند،تگ‌های عنوان با استفاده از H2 ها ، H3 ها تا H6 ها محتوا را به بخش های مختلف تقسیم می‌کنند، این باعث میشود محتوا خوانا­تر و قابل درک­تر باشد.

همچنین می توانید کلمات کلیدی اصلی یا مرتبط خود را اضافه کنید تا محتوای بیشتری برای ارائه به موتورهای جستجو فراهم کنید.  

محتوای خود را بخش بخش کنید

به همین دلیل است که شما باید محتوای خود را تکه تکه کنید تا بهتر خوانده شود. این چیزی است که ما زمان زیادی را برای طراحی و نوشتن در فرارنک صرف میکنیم.

از تعداد زیادی زیرعنوان H2 استفاده می کنیم.

زیرعنوان H2

از بولت پوینت ها استفاده میکنیم، از نقل قول ها استفاده میکنیم و تصاویرو غیره.

انجمن فعال داشته باشید

داشتن یک انجمن در وبلاگ، مانند یک کد تقلب با بونس ریت (Bounce Rate) بالا است. چرا؟

پس از پایان خواندن پست شما، این بخش نظرات با کیفیت بالا است که به افراد دلیلی برای ادامه خواندن می دهد. دلیلش این است که نظرات، ایده های مختلفی را به پست شما اضافه می کند:

انجمن فعال در صفحه کمک کننده است

مشارکت در رویکردها و استراتژی های جدید، و گاهی اوقات، چیزهایی با کمی بحث و جدل به مطلب اضافه میشود که مقاله را جذاب تر میکند.

بخش هفتم: نکات پیشرفته سئوی درون صفحه

در این بخش برخی از تکنیک‌های حرفه ای در سئو داخلی صفحه آورده شده است که پیشنهاد میکنم این بخش را نیز دنبال کنید.

هنگامی که عنوان صفحه و تگ های H1 خود را بهینه کردید، در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند سئوی صفحه را به سطح بالاتری ارتقا دهید. بیایید مستقیماً وارد استراتژی ها شویم.

از تصاویر اصلی استفاده کنید

آیا از تصاویر استوک در محتوای خود استفاده می کنید؟ تصاویر استوک ممکن است به سئوی شما آسیب برساند.

شای آهارونی (Shai Aharony)، اخیراً تأثیری را که تصاویر استوک در رتبه‌بندی گوگل داشتند، آزمایش کرده است. او به این ترتیب عمل کرده:

نخست، شای یک دسته از وب سایت های کاملاً جدید را فقط برای این آزمایش ها ایجاد کرد. این ها دامنه جدیدی بودند که قبلاً هرگز ثبت نشده بودند.

 

تصاویر منحصربه‌فرد از عکس‌های استوک رتبه بهتری دارند

 

او از تصاویر کپی شده در برخی از سایت ها استفاده کرد و در برخی دیگر تصاویر اصلی و اورجینال قرار داد.

نتایج واضح بود: سایت‌هایی با تصاویر منحصربه‌فرد از سایت‌هایی که از عکس‌های استوک استفاده می‌کردند بالاتر بودند.

آمار عکس های تکراری در مقابل عکس های غیر تکراری

بنابراین اگر از عکس‌های استوک استفاده می‌کنید که هزاران سایت دیگر استفاده می‌کنند، ساخت تصاویر سفارشی را در نظر بگیرید.

این کاری است که ما در فرارنک سعی در انجام آن داریم و تا حد زیادی به آن پیابند هستیم. حداقل طبق این مطالعه کوچک، احتمالاً این تصاویر اصلی به ما در رتبه بندی کمک می کنند.

نظر گوگل در استفاده از عکس تکراری چیست؟

دو کارمند گوگل در پادکستی، استفاده از عکس استوک یا عکسی که قبلا مورد استفاده قرار گرفته و آرشیوی است را مورد بحث قرار دادند، و مزایا و معایب نسبی آن را بررسی کردند. که از طریق لینک بالا میتوانید شرح آن را بخوانید. نتیجه گیری کلی این بحث این است که:

  • عکس های استوک تاثیر منفی بر جستجوی وب ندارد
  • احتمالا عکس های استوک در جستجوی تصاویر گوگل به خوبی نشان داده نمیشوند.

پیوند داخلی

لینک سازی داخلی برای سئو بسیار مهم است. هم کاربران و هم موتورهای جستجو از لینک ها برای یافتن محتوای وب سایت شما استفاده می کنند.

هنگامی که صحبت از سئو داخلی صفحه می شود، لینک­دهی داخلی اغلب نادیده گرفته می شود. با این حال، همانطور که سایت شما رشد می کند، توسعه یک فرآیند لینک دهی داخلی بسیار مهم است. چرا که پیوند داخلی به خزنده ها کمک می کند تا سایت شما را کشف کنند، محتوای جدید را پیدا کنند و زمینه صفحات مختلف را درک کنند.

نداشتن لینک داخلی یا کمبود آن در صفحات شما بر توانایی کاربر در دسترسی به محتوای سایت شما که برای آنها مفید است، تأثیر منفی می گذارد. و اگر نتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، ماین موضوع ستقیماً بر نرخ تبدیل شما تأثیر می گذارد.

از لینک ­های داخلی برای بهبود سئوی صفحه خود استفاده کنید:

  • افزودن لینک به محتوای مرتبط و موجود در پست های جدید
  • افزودن لینک از محتوای موجود و مرتبط به صفحات جدید

به طور خاص، شما می خواهید از صفحات با اعتبار بالا در سایت خود به صفحاتی که نیاز به تقویت دارند لینک دهید.

لینک سازی داخلی برای سئو بسیار مهم است

هنگامی که این کار را انجام می دهید، مطمئن شوید که از متن لنگر غنی از کلمات کلیدی استفاده می کنید. (انکر تکست مرتبط).

در اینجا فرآیندی که ما برای این کار استفاده می کنیم آورده شده است.

ابتدا از یک ابزار سئو مانند اس ام ای راش (Semrush) استفاده میکنیم و گزارش صفحات فهرست شده (ndexed pages) سایت خودمان را میبینیم، تا صفحات با بیشترین اعتبار لینک نمایش داده شود.

سپس، چند لینک داخلی از آن صفحات معتبر به صفحه هایی که برای ما مهم هستند اضافه میکنیم.

به عنوان مثال، اخیراً می خواستیم رتبه خود را برای راهنمای سایت مپ بهبود ببخشیم. بنابراین یک پیوند داخلی از یکی از معتبرترین صفحات ما به آن راهنما اضافه شد.

اگر می خواهید یک مثال عالی از نحوه پیوند داخلی در سایت ببینید، ویکی پدیا را بررسی کنید. آنها تعداد زیادی لینک داخلی غنی از کلمات کلیدی را به هر صفحه اضافه می کنند.

مطالب جامع بنویسید

گوگل می‌خواهد محتوایی را به کاربران خود نشان دهد که هر چیزی را که می‌خواهند در یک صفحه به آنها نشان دهد. به عبارت دیگر: محتوای جامع.

و اگر پست شما یک موضوع کامل را پوشش دهد، شانس بالاتری برای رتبه گیری دارد.

مطالب جامع رتبه بهتری در گوگل دارند

یکی از ساده ترین راه ها برای اطمینان از اینکه گوگل محتوای شما را کامل می بیند چیست؟

کلمات کلیدی مرتبط با هدف (LSI)

کلمات کلیدی LSI ، مترادف هایی هستند که گوگل برای تعیین ارتباط یک صفحه از آنها استفاده می کند. ما در مورد استفاده از کلمات کلیدی LSI خسته نمی شویم زیرا معمولاً محتوای بسیار طولانی می نویسیم. محتوای طولانی احتمال بکارگیری کلمات کلیدی LSI را افزایش می دهد.

اما اگر می‌خواهید 100% مطمئن شوید که از کلمات کلیدی LSI استفاده می‌کنید، کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید و به قسمت «جستجوهای مرتبط با…» در پایین صفحه بروید:

جستجوهای مرتبط با

و هر چیزی که منطقی است را در پست خود بیاندازید.

سرعت صفحه را افزایش دهید

سرعت صفحه چیست؟ سرعت صفحه سرعت بارگذاری محتوای یک صفحه است.

50 درصد از کاربران در صورتی که بارگذاری صفحه ای بیش از سه ثانیه طول بکشد، آن را ترک می کنند. مردم اطلاعات می خواهند و آن را همین الان می­خواهند.

موتورهای جستجو مانند گوگل نیز از سرعت صفحه به عنوان فاکتوری برای رتبه بندی استفاده می کنند. شما می توانید سرعت سایت و سرعت صفحه خود را کنترل کنید، بنابراین سرعت صفحه­تان را بهینه کنید. بارگذاری وب سایت خود را سریعتر کنید، در این صورت می توانید در نتایج جستجو رتبه بهتری کسب کنید.

از پیج اسپید اینسایت (PageSpeed Insights) برای بررسی سرعت خود استفاده کنید.

این ابزار توصیه هایی را برای افزایش سرعت سایت به شما ارائه می دهد. همچنین می‌توانید از روش‌های مفید دیگر نیز برای افزایش سرعت صفحه پیروی کنید، مانند فشرده‌سازی تصاویر، حذف کدهای غیرضروری وب‌سایت و موارد دیگر.

گوگل در سابقه اعلام کرده است که سرعت بارگذاری صفحه یک سیگنال رتبه گیری SEO است و آنها اخیراً ضریب تاثیر سرعت صفحه (PageSpeed) را مهم تر کرده اند.

با توجه به تجزیه و تحلیل فرارنک، شما می توانید سرعت بارگذاری سایت خود را با رفتن به یک هاستینگ سریعتر بهبود بخشید.

مقایشه سرعت هاستینگ های خارجی

تا جایی که می توانید اسکریپت های شخص ثالث را حذف کنید. (یکی از دلایل استفاده نکردن از قالب های آماده برای کارهای حرفه ای)

اسکریپت های شخص ثالث تاثیر منفی دارند

اسکریپت های شخص ثالث بر زمان بارگذاری صفحه تأثیر منفی می گذارد، و امتیاز کل صفحه شما را کاهش می دهد.

اسکریپت های شخص ثالث زمان بارگزاری را افزایش میدهند

بهینه سازی تصویر

آلت تگ(Alt Tag)  چیست؟ آلت تگ یا تگ جایگزین، اطلاعات بیشتری را برای محتوا­های چند رسانه ­ای یا مولتی مدیا مانند تصاویر و ویدیوها فراهم می‌کنند. 

موتورهای جستجو نمی توانند مولتی مدیا را ببینند، بنابراین به تگ آلت، وابسته هستند تا مولتی مدیا را برای آنها معنی کنند.

برای مثال، اگر عکسی از یک سیب دارید، آلت تگ شما می تواند «سیب قرمز خوشمزه » باشد. حتی فراتر از آن، می‌توانید نام‌های توصیفی را به فایل‌های تصویری خود اضافه کنید تا گوگل بتواند ایده بهتری از محتوای شما داشته باشد.

شما باید به هر تصویر در سایت خود یک نام فایل توصیفی و متن جایگزین (alt text) بدهید. علاوه بر کمک به گوگل، آلت تگ­ ها به کاربرانی که نمی‌توانند محتوای شما را ببینند یا با آن تعامل داشته باشند نیز کمک می‌کنند. استفاده از آلت تگ­ها باعث می‌شود که محتوای شما برای همه افرادی که سایت شما را مرور می‌کنند در دسترس­تر باشد.

 

 آلت تکست تصویر

این به موتورهای جستجویی نظیر گوگل و بینگ و غیره و همچنین کاربران کم بینا کمک می کند تا بفهمند هر تصویر چه چیزی را نشان می دهد. و اگر منطقی است، یک تصویر در اطراف کلمه کلیدی مورد نظر خود بهینه سازی کنید.

بنابراین از نام فایلی استفاده کنید که شامل کلمه کلیدی مورد نظر شما باشد (به عنوان مثال on-page-seo-chart.png). و از همان کلمه کلیدی به عنوان بخشی از تگ های جایگزین alt تصویر خود استفاده کنید.

دلیل دیگری برای بهینه سازی تصاویر برای سئو، این است که به موتورهای جستجو سرنخ دیگری از موضوع صفحه شما می دهد، و می تواند به رتبه بالاتر آن کمک کند.

به عبارت دیگر: وقتی گوگل صفحه‌ای را با تصاویر «آلت تصویر» و «نام فایل تصویری» می‌بیند، به آنها می‌گوید: «این صفحه درباره تصاویر و سئوی آن است».

نام فایل های تصویری چقدر مهم هستند؟

در بخش اخبار سئو درباره نام تصاویر برای سئو بهینه از نظر گوگل، نظر جان مولر را آوردیم که میگوید:

جان مولر:

ما در گایدلاین های تصاویر، توصیه می کنیم که به نام فایل‌ها اهمیت دهید.

بنابراین داشتن نام ‌های توصیفی خوب است.

اما اگر از قبل کارهای دیگری مانند استفاده از آلت تکست یا متن در اطراف تصویر را انجام داده باشید ، فکر نمی‌کنم با تغییر نام فایل، تغییر چندانی در رتبه گیری داشته باشید.

استراکچر دیتا

استراکچر دیتا چیست؟ استراکچر دیتا داده‌هایی هستند که با یک مدل داده مطابقت داشته و ساختار مشخصی دارند، از ترتیب ثابتی پیروی می‌کنند. هدف از آنها ارائه اطلاعات مختصر سریع، به کاربر جستجو کننده است.

استراکچر دیتا یک فاکتور رتبه‌بندی نیست، اما به گوگل کمک می‌کند تا بهتر بفهمد چه چیزی در صفحات شما وجود دارد. آنها همچنین وب سایت شما را در نتایج جستجو چشم نوازتر می کنند که ممکن است منجر به کلیک های بیشتر شود.

فیچر اسنیپت

فیچر اسنیپت چیست؟ تکه‌های کوتاهی از متن هستند که در بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر می‌شوند تا به سرعت به درخواست جستجوگر پاسخ دهند.

فیچر اسنیپت به سؤال جستجوگر با یک پاسخ کوتاه جواب می دهد. گوگل آن‌ها را از فهرست‌های جستجوی وب بیرون می‌کشد، و تقریباً همگی از یکی از صفحاتی هستند که در 10 رتبه برتر قرار دارند. این به این معنی است که می توانید با انتخاب شدن محتوایتان به عنوان فیچر اسنیپت، برای رسیدن به رتبه بالا میانبر بزنید.

محتوای خود را در ریچ اسنیپت ها قرار دهید

رتبه گرفتن با ریچ اسنیپت (Snippet) می تواند تفاوت بزرگی در نرخ کلیک CTR شما ایجاد کند. بر اساس این مطالعه در Ahrefs، شما باید از قبل در صفحه اول باشید تا اسنیپت برای شما نمایش داده شود.

ریچ اسنیپت (Snippet) تفاوت بزرگی در نرخ کلیک CTR ایجاد میکند.

به این معنی که شما باید نتایج صفحه اولی را پیدا کنید که دارای یک قطعه ویژه یا همان اسنیپت باشد و سپی برای آن رتبه بگیرید.

برای پیدا کردن آنها، اس ام ای راش (SEMrush)یا هر نرم افزار SEO که از آن استفاده می کنید را باز کنید و صفحاتی از سایت خود را پیدا کنید که در صفحه اول گوگل قرار دارند.

سپس، کلمات کلیدی که اسنیپت دارند را فیلتر کنید. 

سپس، برای هر یک از این اصطلاحات، به اسنیپت ویژه در گوگل نگاه کنید. 

در نهایت، باید محتوای خود را برای رتبه گیری در اسنیپت بهینه کنید. بنابراین اگر یک قطعه ویژه شامل تعریف یک اصطلاح استف باید یک تعریف کوتاه در محتوای خود بگنجانید.

اگر فهرستی از مراحل یا نکات است، باید مراحل گام به گام در صفحه قرار دهید.

جستجوی صوتی سئو

جستجوی صوتی بسیار سریع در حال رشد است و آیا میدانید بهترین راه برای بهینه سازی محتوای خود برای جستجوی صوتی چیست؟

جواب : ایجاد صفحات پرسش و پاسخ و سوالات متداول

مطالعه جستجوی صوتی در بک لینکو نشان داد که گوگل دوست دارد نتایج جستجوی صوتی را از صفحات سؤالات متداول استخراج کند.

جستجوی صوتی در سوالات متداول

چگونه سئوی آن پیج خود را ارزیابی کنیم

اکنون که در مورد سئوی داخلی اطلاعات دارید، می توانید عملکرد سایت خود را ارزیابی کنید. شما می توانید از ابزاری برای ممیزی سایت خود استفاده کنید یا می توانید بسته به اولویت خود صفحات جداگانه را به صورت دستی بررسی کنید. اگر انتخاب می کنید که به صورت دستی نگاه کنید، می توانید از این معیارها به عنوان مبنایی برای بررسی بهینه سازی صفحه استفاده کنید:

  • آیا برای هر صفحه از کلمات کلیدی استفاده می­کنید؟ آیا این کلمات کلیدی بازدید کنندگان را به سایت شما آورده­اند؟ اگر نه، چرا هنوز از این کلمات کلیدی استفاده می کنید؟
  • آیا صفحات سایت خود را به یکدیگر لینک می دهید؟ آیا این می تواند راهی برای کمک به بازدیدکنندگان باشد که تنها با یک یا دو کلیک از یک نقطه به نقطه دیگر بروند؟
  • آیا سایت شما به سرعت بارگذاری می شود؟ یا اینکه برخی از صفحات زمان زیادی برای بارگذاری نیاز دارند؟ اگر مشکل دارید، منبع مشکلات را پیدا کنید. یک وب سایت با بارگذاری آهسته چیزی است که بازدیدکنندگان و ربات ها از آن لذت نمی برند!
  • آیا سایت شما محتوای تازه دارد؟ بیشتر از یکی دو سال از آپدیت محتوای سایت گذشته؟ آیا چیزی تغییر کرده؟

چگونه سئوی داخلی رقیب را بررسی کنیم

احتمالاً لازم نیست خیلی سخت بگردید تا قوی ترین رقبای خود را پیدا کنید. متأسفانه، آنها نیز به سختی تلاش می کنند تا خود را در صنعت شما ثابت کنند و می توانید مطمئن باشید که آنها نیز مانند شما از سئو داخلی استفاده می کنند.

اگر می‌خواهید بدانید چه کارهایی را باید بهتر انجام دهید، وب‌سایت‌های آنها را بررسی کنید و به کارهایی که انجام می‌دهند نگاهی بیندازید. در حالی که آنها احتمالاً چند راز در آستین خود دارند، شما می توانید تنها با بررسی چند صفحه اطلاعات زیادی به دست آورید.

بررسی رقبایتان همچنین می‌تواند زمینه‌هایی را برای بهبود وب‌سایت خودتان به شما نشان دهد و کسب‌وکار شما را در کل تقویت کند. شروع کنید و سئوی داخلی خود را توسعه دهید، احتمالاً در هفته ها و ماه های آینده شاهد افزایش رتبه صفحه سایت خود خواهید بود.

اکنون نوبت شماست، ما می خواهیم از شما بشنویم

امیدواریم این راهنمای جدید سئوی روی صفحه یا سئوی داخلی برای شما مفید بوده باشد.

ما را در بهبود و بهینه سازی این مقاله جامع با پاسخ به سوالات زیر یاری کنید:

کدام نکته از پست امروز را ابتدا می خواهید امتحان کنید؟

آیا می خواهید کلمه کلیدی خود را در تگ عنوان بگذارید؟

یا شاید میخواهید از اسنیپت ها استفاده کنید؟

در هر صورت، خوشحال میشیم با گذاشتن نظر در زیر این پست نظرات و تجربه هاتون رو با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

 

منبع محتوا:

Ahrefs

backlinko

webfx


سوالات متداول

سئوی درون صفحه چیست؟

سئوی درون صفحه یا داخلی عمل بهینه سازی محتوای صفحه وب برای موتورهای جستجو و کاربران است. روش‌های رایج سئو در صفحه شامل بهینه‌سازی برچسب‌های عنوان، محتوا، لینک‌های داخلی و URL‌ها است. این تکنیک با سئوی خارج از صفحه متفاوت است، که در آن سیگنال های خارج از وب سایت به مانند: بک لینک ها، بهینه سازی میشوند.

چرا سئو روی صفحه مهم است؟

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

0
تعداد رای ها: 0
با تشکر از شما برای امتیاز دادن به این پست!
فرارنک
فرارنک

تیم فنی و آموزشی هی سئو با بیش از ۱۲ سال تجربه تمام دانش خود را به صورت صادقانه با شما عزیزان به اشتراک می گذارد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
عضویت در خبرنامه
email

پاسخگوی سوالات شما هستیم دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر وب سایت منتشر خواهد شد.

capcha
  • محمد جعفری
    1
    0

    ببخشید یک سوال داشتم برای موارد بالا درصد اهمیتی وجود ندارد مثلا سرعت چند درصد مهم است یا بخش لینک دهی و اینکه سایت من وردپرس است هر کاری می کنم سرعتش درست نمیشه میشه در این مورد هم بیشتر راهنمایی کنید

    فرارنک
    مدیر سایت
    0
    0

    درود برشما، ببنید سئو یک بلک باکس هست و کسی نمیدونه عدد دقیقی راجع به این فاکتورها بهتئون بگه اما، معمولا با بحث های کارمندهای گوگل و متخصصان گوگل در رویدادها میکنن میشه فهمید که هر ویژگی چقدر مهمه ولی نمیشه درصد مشخصی رو گفت. برای مثال بخش سرعت سایت در سال 2023 خیلی مهمتر از گذشته شده و لینک دهی که از اول پایه و اساس بوده و هست. در مورد قالب های آماده ای مثل وردپرس میتونید از افزونه های کشینگ استفاده کنید ولی در نهایت به اندازه یک قالب اختصاصی نخواهید بود ولی به هر حال از وضعیت فعلی اندکی نجات پیدا خواهید کرد.

×
کنه های خطر ناک خونخوار
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید